Безопасно ли е да карам?

“Безопасно ли е да карам?”
“Колко още ще издържи?”
“Дали ще мога да отида на почивка и да се върна?”
Някой от тези въпроси да са ви познати? Бъдейки в бизнеса с автоматични скоростни кутии от доста години се сблъскваме и сме чували тези и много подобни въпроси много пъти.
С проблемите в икономиката, забързаният начин на живот, и липсата на време ние все повече разбираме защо хората задават подобни въпроси.
Един клиент с кутия 4L60-E, Chevrolet , която няма задна предавка, 2ра или 4та скорост иска да знае дали може да изкара още седмица да кара до работа, или до следващото плащане на заплатата. Друг клиент с кутия 5L40 BMW, с липсваща задна скорост искаше да знае колко още може да кара.
При такъв проблем автомобилът трябва да се спре незабавно от движение тъй като проблемът може да е в един от соленоидите в хидравличният блок или в хидротрансформатора и в двата случая ако колата не се спре навреме от движение довежда до цялостен ремонт на скоростната кутия.
Много подобни запитвания срещаме всеки ден за всякакви автомобили с всякакви различни типове скоростни кутии.
Сблъсквайки се с тези въпроси ние даваме следният отговор: „Да, може да продължите да карате, но може да спре всеки момент“.
Това, което препоръчваме на нашите клиенти е при първият появил се проблем най-доброто което можете да направите е да предприемете ремонт на автоматичната скоростна кутия, преди проблемите в нея да станат повече.
Автоматичната скоростна кутия е като домино, ако се появи един проблем и той не бъде решен, води след себе си 2-ри и 3-ти и т.н., и може да доведе до цялостен ремонт на трансмисията.
При най-малкото притеснение е добре да направите диагностика на скоростната кутия, която се извършва чрез свързване на кутията с диагностична апаратура, засичане на грешките в нея и тестване на автомобила в движение.